Zabos-almás amerikai palacsinta
Ezt a palacsintát készítem el reggelire már lassan több mint egy éve, és mindig jön a kérdés, hogy, nem unod? A válaszom pedig mindig az, hogy ezt SOHA! Ez a legeslegfinomabb reggeli és palacsinta amit ettem életemben. Azon kívül, hogy laktató, nagyon finom, és édes, és nagyon sok variációban és adagban illetve formában elkészíthető. Viszonylag gyorsan kész van, és az elkészítése is egyszerű.
Nézzük is a receptet:
Amire szükséged lesz:
- kb 150 g alma
-70 g zabliszt (én zabpelyhet ledarálva szoktam használni ugyanaz)
-1 tojás
- 1 dl tej
-picike só (kihozza az édes ízeket, és a zab ízét)
- ízlés szerint fahéj ( én nagyon szeretem így nem szoktam sajnálni)
- édesítő ( lehet bármilyen édesítő anyag, én steviát szoktam)
A tetejére: szó szerint akármit tehetsz, én cukormentes lekvárok variációit szoktam, mogyoróvajat, mézet.
Elkészítése:
1, Tojást verd fel, majd add hozzá a tejet és keverd egy neműre.
2, Mehet bele az édesítő, a só, és a fahéj, ismét keverd el homogénre.
3, Majd mehet a zab bele, most is keverd el egyneműre.
4, Az almát reszeld le és add a masszához, és keverd el az egészet.
5, Majd kevés kókuszolajon vagy bármilyen zsiradékon 3 db vastagabb palát formázva süsd meg.
6, Frissen a legjobb fogyasztani, jó étvágyat!
Tápanyag tartalom:
1 tojás | 70 | 0,3 | 5 | 5 |
70 g zab | 265 | 45 | 10 | 4,8 |
150 g alm | 78 | 20,7 | 0,3 | 0 |
1 dl tej | 44 | 4,7 | 3,2 | 1,5 |
457 kcal | 70,7 g ch | 18,5 g fehérje | 11,3 g zsír |
Ennek a palacsintának több elkészítés módja van, lehet muffinként, lehet tepsibe sütőbe, lehet mikrózni is olyankor 5 percre kell betenni de itt figyeljetek hogy még forrón szedjétek ki mert bele ragad.
Lehet bármilyen gyümivel, kakaóporral bármilyen változatban.Próbálkozzatok bátran!!:)
Megosztás a facebookon